Bøgevang

For voksne beboere

Generelt om afdelingen

Bøgevang er et botilbud for unge og voksne. Huset er et totalrenoveret hus med plads til 7 beboere. Grunden er en tidligere landejendom, hvor det emmer af natur og ro, og god plads.

Huset er omsluttet af marker og har egen skov i baghaven og danner rammerne for naturskønne omgivelser, med langt til naboerne. Derfor har vi på Bøgevang også særlig fokus på vores naturdannelsesindsats.

Her har vi stor fokus på biodiversitet, vild beplantning og naturligt dyreliv.

— Jørgen, beboer på Langholt

— Jørgen, beboer på Langholt

“Jeg elsker at gå på arbejde. At jeg får hjælp til at gå til håndbold, det er sjovt med de andre beboere, og de andre holdkammerater, jeg snakker med dem alle sammen derude.
Personalet hjælper mig rigtig meget, og jeg får igen hjælp til at spare sammen til en ny spillemaskine.

Hvis jeg har problemer, hjælper personalet mig med at løse dem. ”

  For os handler det om

  ILDHU

  Ildhu

  Vi brænder for det, vi laver. Vi er helt tossede med det, vi gør. Med at lære, undre os. Kigge på vores dagligdag og spørge os selv, hvordan gør vi det her bedre?

  OMHU

  Omhu

  Vi gør vores arbejde ordenligt. Vi dokumenterer vores hverdag. Følger og opnår de satte mål.

  MENING

  Mening

  Vi opstiller mål for vores beboere, som de kan vokse af. Og vi tilrettelægger vores arbejde så det giver mening at være på Langholt hver dag.

  Hvordan er hverdagen?

  Hverdagen på Bøgevang er i høj grad struktureret ud fra den enkeltes behov med faste rammer og forudsigelighed.

  Beboerne har indflydelse i egne behov og interesser, og er med til f.eks. planlægning af mad, indkøb og rengøring.

  Det er i høj grad med til at danne beboerne, skærpe deres personlige interesser og skabe en positiv følelse af ejerskab for deres omgivelser.

  Her er ro og plads til at bruge naturen.

  Mange af beboerne får kropsbehandling, nada, yoga, kropsterapi for at opnå større bevidsthed omkring deres krop og sind.

  Her er også mulighed for at efterleve den enkelte beboeres særlige behov, hvor beboerens sanser kan stimuleres og reguleres. Det kan f.eks være særlig indretning på værelse af lysterapi, rogivende farver, kuglestole eller kugledyner til stimuli af sanser.

  Natur og omgivelser

  Særligt for Bøgevang er der fokus på naturdannelse, hvilket betyder at det pædagogiske fokus er præget af de skønne omgivelser huset er omgivet af.

  Grunden danner gode rammer for natur og udendørsoplevelser, med shelter, udforskning af nærliggende sø, eventyr i skoven, bålsted og ikke mindst, masser af frisk luft.

  Bøgevang skaber gode aktiviteter og opgaver til beskæftigelsen / STU i hverdagen.

  Ture og gode oplevelser

  Vi tilbyder gode, sjove og sunde oplevelser sammen eller i mindre grupper.

  Eksempelvis drejer det sig om ture ud af huset, rejser i Danmark og udlandet, ture til dyrepark, biograf, idrætsaktiviteter og mange andre oplevelser.

  Samtidig har vi masser af lokale aktiviteter, som skaber livsglæde for vores beboere. I området har vi f.eks beboere der går til håndbold og fodbold, og sammen tager vi ture i svømmehallen, besøger det lokale kulturhus, går i fitness, tager på udstilling, går i cirkus og til banko.

  Vi forsøger at skabe fritidsinteresser ud fra den enkeltes behov, med fokus på det sociale og fællesskabets interesse.

  Beskæftigelse / arbejde

  Beskæftigelsens hovedmål er at give den enkelte beboer et meningsfyldt arbejdsliv, hvor han får mulighed for at skabe sin egen arbejdsidentitet. STU forløb tilpasses den enkelte i samarbejde med UU-vejleder.

  Når vi udfører en opgave, giver vi det den tid, det tager, da det er processen og udvikling af borgerens kompetencer, der er vigtigst. Kvaliteten er altid i top, og vi afleverer aldrig et halvfærdigt produkt.

  Beboerne får fuld støtte og vejledning fra personalet. Der er aldrig nogen, der kommer hjem fra en arbejdsdag med uløste konflikter.

  — Marko, beboer på Langholt

  — Marko, beboer på Langholt

  “Jeg får hjælp til at komme på sygehuset, hvor de hjælper mig med min sygdom. At gå på arbejde og tjene timer så jeg kan spare sammen til det jeg ønsker mig! ”

   Kontakt os her

   Eller brug vores kontaktformular